اگر شما میخواهید کولر آبی بر اساس متراژ خانه انتخاب کنید تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.
کولر آبی که بهعنوان یکی از سیستمهای سرمایشی در میان ۶۰ درصد از افراد دارای محبوبیت است علت آن هم پایین بودن مصرف برق در این وسیله و همچنین هماهنگ بودن کارکرد آن با آبوهوای مناطق کشور است.
زیرا سیستم کولر آبی برای آبوهوای مناطق گرم و خشک بسیار مناسب بوده و با بیشتر شرایط مناطق کشور مانند شهرهایی مثل تهران و مشهد مطابقت دارد.
باید به این نکته توجه کنید که برای دستیافتن به بازدهی بالا و همچنین مصرف انرژی برق پایین در کولرهای آبی، انتخاب مناسب سایز این وسیله با نوع ساختمان است.
به همین خاطر ما در ادامه مطالب درباره چگونگی انتخاب کردن کولر آبی بر طبق متراژ ساختمان بیشتر برای شما صحبت میکنیم.
جدیدترین نوع کولر آبی که توسط شرکت معتبر آزمایش بر طبق ایده نو و خلاقانه مهندسان توانمند در شرکت آزمایش طراحی و تولید شده است کولر آبی آزمایش مدل اکسترا میباشد.
یکی از دلایل مهم که نقطهضعف کولر آبی بهحساب میآید این است که میزان سرمایه این کولرها مخصوصاً در فضای نسبتاً بزرگ است بهاندازه کافی نبوده و باعث شده که در مکانهایی که دارای متراژ بالا هستند و مخصوصاً در ماههای گرم سال کارآمدی آن کاهش پیدا کند.
شرکت آزمایش که یکی از قدیمیترین شرکت در صنعت لوازمخانگی در کشور از سعی کرده این مشکل را با اختراع کردن نو و خلاقیت جدید برطرف کند و آن اختراع کولر آبی مدل اکسترا شرکت آزمایش است.
پاسخ سریع :
ساختمان با متراژ ۳۰ تا ۵۰ متر مربع
ظرفیت کولر آبی مورد نظر = ۲۳۰۰cfm
ساختمان با متراژ ۵۰ تا ۷۰ متر مربع
ظرفیت کولر آبی مورد نظر = ۳۵۰۰cfm
ساختمان با متراژ ۷۰ تا ۱۲۰ متر مربع
ظرفیت کولر آبی مورد نظر = ۴۹۰۰cfm
ساختمان با متراژ بیش از ۱۲۰ متر مربع
ظرفیت کولر آبی مورد نظر = ۷۰۰۰cfm
دلیل اهمیتدادن به سایز و ظرفیت کولر آبی چیست؟
بدون درنظرگرفتن متراژ ساختمان و عواملی مؤثر در این باره میتواند یک انتخاب نامطلوبی برای کولر آبی باشد.
بهگونهای که در هر دو حالت انتخاب کردن کولر آبی با ظرفیت بالا و یا انتخاب کولر پایینتر از ظرفیت موردنیاز باعث بهوجودآمدن مشکلات زیادی برای کولر میشود و احتمال نیاز تعمیر کولر را بالا میبرد.
به طور مثال اگر از یک کولر آبی که دارای ظرفیت پایینتر از نیاز خانه باشد استفاده شود این کولر ساعات بیشتری را برای خنککردن محیط لازم دارد. در نتیجه باعث بالارفتن مصرف انرژی برق رفته و راندمان دستگاه کاهش پیدا کرده و باعث میشود بر قطعات داخلی کولر آبی مثل موتور کولر فشار بیشتری وارد شود.
همچنین اگر ظرفیت کولر آبی از نیاز ساختمان بیشتر باشد باعث شده محیط داخلی بیشتر از اندازه سرد شده در نتیجه باعث بالارفتن مصرف برق را به دنبال دارد.
انتخاب کردن ظرفیت کولر آبی
همان گونه که گفتیم در هنگام خریدن کولر آبی یکی از مهمترین مراحل انتخاب کردن کولر آبی بر اساس متراژ ساختمان میباشد. چون علاوه بر بهرهمندی و بازدهی مناسب کولر آبی میتواند تا حد زیادی مصرف انرژی را در کولر کاهش دهد.
برای پیداکردن یک کولر آبی بر اساس متراژ ساختمان ابتدا باید ظرفیت سرمایشی موردنیاز ساختمان را مورد محاسبه قرارداد.
برای این کار باید با ظرفیت کولر آبی و یا قدرت سرمایشی کولر آبی به هویتی آشنایی داشته باشیم تا برای ساختمانی با متراژ n مترمربع بدانیم چه اندازه ظرفیت کولر آبی را نیاز داریم.
ضروری است بدانید که ظرفیت کولرهای آبی را بر طبق واحد بینالمللی CFM فوت مکعب بر دقیقه اندازهگیری میکنند.
این واحد نشانگر آن است که کولرهای آبی در یک دقیقه میتواند چه اندازه از فوت مکعب ساختمان را سرد و خنک سازد، این اندازه از انرژی را میتوانید بر روی برچسب انواع کولرهای آبی مشاهده کنید.
بنابراین مهمترین فاکتور برای انتخاب یک کولر آبی خوب این است که کولر آبی بر اساس متراژ ساختمان را انتخاب نمایید.
اندازه و ابعاد کولرهای آبی در ظرفیتهای گوناگون و مختلفی وجود دارد که از آن جمله میشود به موارد زیر اشاره نمود
- ۲۳۰۰Cfm
- ۳۵۰۰Cfm
- ۴۹۰۰Cfm
- ۷۰۰۰Cfm
چگونگی محاسبه کردن ظرفیت کولر آبی بر اساس متراژ
اکنون در این بخش میخواهیم تا با بیان کردن فرمول محاسبه ظرفیت کولرهای آبی برای انتخاب کردن کولر آبی بر اساس متراژ خانه شما را راهنمایی کنیم.
ازآنجاییکه ظرفیت کولرهای آبی بر واحد CFM فوت مکعب در دقیقه بیان میشود لازم و ضروری است که شما هم بر اساس این واحد ظرفیت کولر آبی بر اساس متراژ خانه خود را محاسبه کنید.
برای این کار ما باید چند اندازه مهم را در نظر بگیریم که آنها عبارتاند از: طول و عرض ساختمان که همان مساحت ساختمان میباشد.
اکنون با زرد کردن طول و عرض ساختمان، میتوانید مساحت بنا را با واحد مترمربع پیدا کنید.
اما همان گونه که گفتیم ظرفیت کولر آبی در فرمول اصلی در طبق فوت مکعب میباشد نه مترمربع، بنابراین لازم است که با انجامدادن یک محاسبه ساده و آسان مترمربع را به فوت مکعب تبدیل سازیم.
برای این کار باید متراژ ساختمان را بر عدد ۰۲۷/۰ تقسیم کرده، تا متراژ ساختمان بر طبق فوت مکعب به دست آید.
تا این بخش از محاسبات نکته دشوار و سختی وجود نداشت ولی در ادامه میتوانید از دوراه ظرفیت کولرهای آبی را بهصورت دقیق محاسبه کنید.
اولین راه ضرب کردن اندازه فوت مکعب خانه و ساختمان بر تعداد دفعات تعویض هوا در دقیقه بوده که معمولاً این عدد در کشور ما حدوداً بین ۲ تا ۵.۲ بار در دقیقه میباشد.
راه دوم این است که اندازه فوت مکعبی را که بهدستآمده در ارتفاع سقف خانه ضرب کنیم باید بدانید میانگین ارتفاع سقف خانهها در ایران حدوداً مابین ۲ تا ۵.۲ متر میباشد.
بنابراین در هر دو صورت جواب هم اندازه است.
توضیحات درباره فرمول انتخاب کردن کولر آبی بهمنظور محاسبه کردن ظرفیت دستگاه و طبق متراژ ساختمان برابر میباشد با:
متراژ ساختمان (مترمربع) ÷۰۷۲/۰×۲
اجازه دهید با بیان یک نمونه مثال این فرمول را بهصورت بهتر ارزیابی کنیم:
در نظر بگیرید که متراژ ساختمانی ۱۰۰ مترمربع است، اکنون برای اندازه گرفتن اندازه ظرفیت کولر آبی موردنیاز در این خانه اینگونه عمل میکنیم:
۳۷۰۳=۰/۰۲۷ ÷۱۰۰ فوت مکعب
۳۷۰۳×۲=۷۴۰۰CFM
با این فرمول محاسبه میگردد در نتیجه برای ساختمان یا خانهای که دارای ۱۰۰ مترمربع متراژ است یک کولر آبی با ظرفیت معدل CFM7000 نیاز داریم.
باید در نظر داشته باشید که این اندازه حداکثر قدرت سرمایشی موردنیاز ساختمان است بنابراین ظرفیت پایینتر از این اندازه یعنی ۴۹۰۰ نیز برای این ساختمان و خانه مناسب میباشد. البته این مسئله به سرمایه یا گرمایی بودن افراد خان بیشتر مربوط میشود به طور مثال اگر افراد بیشتر هوای سرد را میپسندند ظرفیت محاسبه شده کافی میباشد. ولی اگر بیشتر گرما را دوست دارند ظرفیت ۴۹۰۰ نیز برای این خانه کفایت میکند.
در ادامه بهمنظور آسان شدن کار، ظرفیت کولر آبی بر اساس متراژ را در جدول زیر قرار دادهایم.
عوامل تأثیرگذار بر ظرفیت کولر آبی
همان گونه که تا این قسمت دیدید ظرفیت کولر آبی بر اساس متراژ ساختمان و بنا و ارتفاع سقف محاسبه میکنند. ولی باید در نظر داشته باشید که به جز متراژ ساختمان در تعیین ظرفیت کولر آبی عوامل دیگری مؤثر هستند.
از جمله عوامل میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
نقشه کانالکشی ساختمان یا تعداد و اندازه دریچههای کولر :
درباره تعداد و اندازه دریچههای کولر اینگونه میتوان گفت که هر چه تعداد دریچههای کولر و کانالهای آبی بیشتر باشد به کولری با ظرفیت بیشتری نیاز داریم.
درنظرگرفتن دمای هوای منطقه :
هنگامی که میانگین گرمای هوا در فصل گرم سال پایین و کم باشد به دستگاهی با ظرفیت پایین و کمتر و هراندازه بهسوی منطقههای جنوبی کشور میرویم هوا گرمتر شده و میانگین دمای هوا بیشتر میشود در نتیجه باید به ظرفیت کولر اضافه شود.
محل قرارگرفتن و نصب کولر آبی:
به طور معمول کولرهای آبی در پشتبامها نصب میشوند و دارای کانالکشی هستند ولی محل نصب کولر آبی یعنی جایی که مستقیماً در برابر تابش نور خورشید قرار دارند اما اگر در محلی برعکس جهت تابش خورشید قرار گرفته باشد این امر در ظرفیت کولر اثرگذار خواهد بود.
اندازه و مقدار نورگیر بودن ساختمان:
به طور حتم هراندازه که ساختمان نور بیشتری داشته باشد برای سرمایش به قدرت بیشتری نیاز داریم زیرا جذب نور خورشید در این ساختمانها بیشتر است.
البته باید در نظر داشت که عوامل دیگری مثل: جنس مصالحی که در ساختمان بهکاررفته، ارتفاع ساختمان و اندازه عایق بودن ساختمان تأثیر زیادی به قدرت سرمایش و ظرفیت کولر آبی دارد.
جمعبندی :
بر طبق آنچه که گفته شد اینگونه میتوان جمعبندی کرد که انتخاب کردن کولر آبی بر اساس متراژ ساختمان یک راهحلها نه بهمنظور دست پیداکردن به مناسبترین ظرفیت کولر آبی باتوجهبه نیاز خانه و ساختمان میباشد.
در غیر این صورت هم بازدهی دستگاه کاهش پیدا میکند و هم اینکه در پایان هر ماه باید هزینههای بسیار گزافی را برای مصرف برق ساختمان پرداخت کنید.
باید در نظر داشت که چنانچه ساختمان به طور استاندارد ساخته شده باشد اندازه ظرفیت کولر آبی نیز کاهش پیدا کرده و همین مسئله باعث صرفهجویی در هزینههای برق خواهد شد.
بنابراین باید به این نکته نهم بسیار توجه داشته باشید که سرویس کردن کولر آبی بهصورت منظم بر طبق چکلیست سرویس و نگهداری از کولرهای آبی میتواند ضامن بهرهمندی از همه ظرفیت کولر باشد.
در نتیجه اگر یک کولر آبی بر اساس متراژ خانه و ساختمان انتخاب شود اما برای سرویس کولر اهمیتی قائل نشوید بعد از یک مدت کوتاه باعث پایین آمدن کارایی کولر میشود و مصرف انرژی برق آن بالا میرود.
دیدگاهی ثبت نشده است
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: